Снимка: Pixabay (архив)Окръжен съд - Пловдив осъди подсъдимия Валентин Г. на

...
Снимка: Pixabay (архив)Окръжен съд - Пловдив осъди подсъдимия Валентин Г. на
Коментари Харесай

Две години и осем месеца затвор за шофьор, убил пешеходец и избягал

Снимка: Pixabay (архив)

Окръжен съд - Пловдив осъди подсъдимия Валентин Г. на две години и осем месеца отнемане от независимост при първичен общ режим в процедура, протекла по реда на съкратеното правосъдно разследване, оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата, написа novini.bg.

Съдът призна подсъдимия за отговорен в това, че на 31 май 2018 година в с. Милево, община Садово, област Пловдив, при ръководство на лек автомобил, е нарушил разпоредбите за движение и по несъобразителност е предизвикал гибел на пешеходеца К. Л. /на 93 г./, като деецът е избягал от местопроизшествието.

Със същата присъда съдът лиши подсъдимия Валентин Г. от правото да ръководи моторно транспортно средство за период от три години, считано от влизане в действие на присъдата.

Наказанието в размер на две години и осем месеца отнемане от независимост е вследствие на използването на член 58а ал.1 от Наказателен кодекс, според който, когато подсъдимият признае напълно обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, избраното от съда наказване се понижа с една трета.

Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 15-дневен период.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР